Štvrtok 14.12. meniny má
°C
Bratislava zmeniť
10. 01. 2017 11:00 | PR článok

Viete správne pripraviť kávu?

Ak sa chcete o káve a správnych postupoch prípravy dozvedieť viac, zavítajte do Kávového mestečka na prestížnom gastronomickom veľtrhu Danubius Gastro.

Tajomstvá prípravy kávy.
Tajomstvá prípravy kávy. Foto: Incheba

Radi si vychutnáte šálku dobrej kávy? Potom určite viete, že natrafiť na miesto, kde ju vedia dobre pripraviť, stále nie je celkom jednoduché, a to aj napriek tomu, že za posledné roky na Slovensku pribudlo množstvo podnikov a kaviarní, ktoré kladú dôraz na kvalitu. Jednoducho, príprava chutnej a voňavej kávy je doslova umenie, ktoré neovláda každý.

Ak sa chcete o káve a správnych postupoch prípravy dozvedieť viac, zavítajte do Kávového mestečka na prestížnom gastronomickom veľtrhu Danubius Gastro. Ten sa uskutoční od 26. do 29. januára v bratislavskej Inchebe a Kávové mestečko je jedným z jeho početných sprievodných podujatí.

V mestečku v hale B0 sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť pre správnu prípravu kávy: naučíte sa rozoznávať základné chute a spoznáte jednotlivé odrody a druhy kávy, ktoré si môžete pripraviť aj v domácom prostredí.

Tajomstvá prípravy dobrej kávy.JPG
Tajomstvá prípravy dobrej kávy.JPG Foto: TASR
 

Chcete sa ukázať pred priateľmi? Pripravte im kvalitnú kávu vždy inak! Popri klasickom espresse zo stroja môžete výbornú kávu urobiť aj inými postupmi. Všetci zrejme poznajú malú kanvičku určenú na prípravu moka kávy. Hovoria vám však niečo výrazy ako french press, aeropress, chemex či džezva? Profesionáli v Kávovom mestečku vám ukážu, ako si s týmito druhmi prípravy poradíte.

Okrem toho spoznáte aj farmárov z Brazílie, Indie, Mexika a Salvádoru a budete môcť zhodnotiť rozdiely v chuti ich produktov. V Kávovom mestečku vám svoje majstrovstvo predvedú profesionálni baristi z celého Slovenska, a zároveň spoznáme aj víťaza súťaže Slovak Barista Cup Junior 2017.

Veľtrh Danubius Gastro bude zaujímavý, voňavý a farebný nielen vďaka Kávovému mestečku. Zároveň ukáže najnovšie trendy v gastronómii, tradičné i menej známe a exotické potraviny z celého sveta, víno, ale aj kuchárske, pekárske a cukrárske ukážky profesionálov. Celý sprievodný program nájdete tu.

Komentáre ( 0)

 


Už ste čítali?