Štvrtok 14.12. meniny má
°C
Bratislava zmeniť
15. 03. 2017 06:00 | BRATISLAVA/Teleráno, zg

Veľký prehľad múk s radami na ich použitie

Ak ste pri ich výbere nároční a hľadáte produkty, na ktoré si naše domácnosti zatiaľ príliš neprivykli, musíte navštíviť špecializované obchody.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: Africa Studio/shutterstock.com
Prirodzené bezlepkové múky.
Celozrnné múky s lepkom.
Bezlepkové múky.

Aj najzákladnejšia surovina, akou je múka, potrebuje našu spotrebiteľskú pozornosť. Trh je doslova zaplavený množstvom druhov múky - nie je problém dostať aj bio typy a rôzne modifikácie danej suroviny.

Väčšina hypermarketov je dobre zásobená viacerými typmi múky, obzvlášť v posledných rokoch sa objavujú v ponuke i špeciálne výrobky. Pokiaľ ste pri výbere nároční a hľadáte produkty, na ktoré si naše domácnosti zatiaľ príliš neprivykli, musíte navštíviť špecializované obchody, ako napríklad biopotraviny.

Špaldová múka je ideálna ako doplnok pri výrobe chleba. Ten je potom vláčnejší a aromatickejší, pridáva sa aj do müsli a pečiva.

Biela múka je ochudobnená výrobným procesom o cenné zložky, ktoré naše telo vyžaduje. Tie nám dodá práve múka celozrnná - jej skladovateľnosť je však obmedzená. Bielej múke sa pripisuje spôsobovanie zápchy, pretože má tendenciu lepiť sa pri trávení na črevné steny.

Šéfkuchár Vladimír Morochovič vám vo videu poradí, ako skladovať akúkoľvek múku.

 

Prehľad múk a ich vplyv na zdravie

Prirodzené bezlepkové múky.
Prirodzené bezlepkové múky. Foto: Teleráno
 

 

Bezlepkové múky.
Bezlepkové múky. Foto: Teleráno
 

Prirodzené bezlepkové múky.
Prirodzené bezlepkové múky. Foto: Teleráno
 

Celozrnné múky s lepkom.
Celozrnné múky s lepkom. Foto: Teleráno
 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?