06. 09. 2017 16:25 | BRATISLAVA/nb

Zuzana z Extrémnych premien schudla 61 kíl. Pomohli jej aj tieto jedlá

Kľúčom k štíhlosti nie je prísna diéta, ale zdravá a vyvážená strava.

Zuzana schudla neuveriteľných 61 kíl
Zuzana schudla neuveriteľných 61 kíl Foto: TV Markíza

Výživový poradca v šou Extrémne premeny Slovensko, Michal Páleník, pomohol prvej účastníčke Zuzane zmeniť život. Tréner Maroš Molnár ju naučil milovať pohyb, Michal jej zasa ukázal cestu k zdravému stravovaniu a vypracoval pre ňu špeciálny stravovací plán.

Kľúčom k štíhlosti nie je prísna diéta, kedy vyškrtnete z jedálnička všetko, čo máte radi, ale zdravá a vyvážená strava. Michal ako odborník presne vie, čím nahradiť kalorické bomby, ktoré upchávajú cievy. Zuzane, ktorá schudla 61 kíl, ukázal zdravšie, no rovnako chutné alternatívy jej obľúbených jedál a nastavil veľkosti porcií.

Pozrite si, čo jej odporučil a inšpirujte sa Michalovými receptami na raňajky, obed a večeru:

 

Raňajky: Kakaovo-tvarohové smoothie

Ingrediencie: 

  • 1 banán (130 g)

  • 6 x zarovnaná čajová lyžička kakaového prášku (48 g)

  • 1/4 balenia jemného hrudkovitého tvarohu s 2,5% tuku (62,5 g)

  • 5 ks polených vlašských orechov (15 g)

  • Štipka škorice na dochutenie (v prípade, že nie ste na ňu alergickí)

Postup prípravy: Všetky ingrediencie vložte do mixéra, pridajte vodu (podľa hustoty, ktorú obľubujete, radšej menej a neskôr pridajte) a nakoniec rozmixujte. Podľa chuti pridajte trošku škorice (ak nie ste na ňu alergický/á). V prípade, že nemáte k dispozícii mixér, ingrediencie zmiešajte a poriadne popučte.


Obed: Zapečené zemiaky s ricottou

Ingrediencie: 

  • 540 g zemiaky neskoré

  • 170 g syra ricotta

  • 55 g slepačích vajec

  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať

  • čierne korenie

Postup prípravy: Rúru prehrejeme na 190 °C a zemiaky pečieme asi jednu hodinu domäkka. Keď sú hotové, prekrojíme ich na polovice a vnútro vydlabeme. Vydlabané vnútro zemiakov roztlačíme na pyré vo veľkej mise, zmiešame so syrom, petržlenom, korením a vajíčkom. Teplotu v rúre zvýšime na 200 °C. Zemiaky naukladáme na plech, naplníme zmesou a pečieme ešte približne 20 minút.


Večera: Šalát s tuniakom

Ingrediencie: 

  • 8,5 g rukoly

  • 40 g ľadového šalátu

  • 1/2 polievkovej lyžice olivového oleja

  • 90 g bieleho cottage cheesu

  • 56 g tuniaka vo vlastnej šťave

  • 1 krajec celozrnného ražného chleba (50 g)

  • bylinky, korenie, zeleninová soľ, balzamiko

Postup prípravy: Jednotlivé ingrediencie nakrájame na malé kúsky, zmiešame, ľubovolne dochutíme a konzumujeme.

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?