Pondelok 23.10. meniny má
°C
Bratislava zmeniť
21. 09. 2017 10:45 | BRATISLAVA/markiza.sk

Koniec prejedaniu, zmeňte stravu ako Silvia z Extrémnych premien. Tu sú recepty

Tieto alternatívy obľúbených jedál vám zachránia zdravie aj postavu

Zo Silvie je vďaka Extrémnym premenám nový človek
Zo Silvie je vďaka Extrémnym premenám nový človek Foto: TV Markíza

Silvia Bzdil schudla v šou Extrémne premeny Slovensko úctyhodných 88 kilogramov a motivovaná skvelým výsledkom s novou životosprávou nekončí. Práve naopak, chce sa dostať na 70 kilogramov, čo je jej vysnívaná méta.

K novému telu jej pomohlo cvičenie pod vedením Maroša Molnára a zmena stravy v réžii výživového poradcu Michala Páleníka. Silviine obľúbené kalorické bomby nahradil zdravšími alternatívami v upravených množstvách. Po tom, ako začala dodržiavať recepty a gramáže podľa Michala, sa výsledky rýchlo začali prejavovať.

Inšpirujte sa receptami, podľa ktorých chudla aj tretia účastníčka Extrémnych premien:

Raňajky: Mrkvová nátierka s pečivom

Ingrediencie:

  • 3/4 mrkvy alebo karotky (64 g)

  • 15 g sezamového masla alebo pasty

  • 1/4 limetky (17 g)

  • 1/2 jarnej cibuľky (22 g)

  • 3 čajové lyžičky sezamových semienok

  • 2 a 1/č krajca celozrnného pšeničného chleba

  • 1/2 uhorky (150 g)

  • mleté čierne korenie, soľ, mletý koriander (v prípade, že nie ste naň alergickí)

Postup prípravy: Očistite mrkvu, nakrájajte ju na kolieska a uvarte v posolenej vode. Nechajte vychladnúť. Vložte ju do mixéra, pridajte korenie, mletý koriander, šťavu z limetky (podľa chuti) a sezamové maslo. Zmixujte. Nátierka nemusí byť celkom hladká. Na záver vmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku a sezam.

Obed: Sviečková

Ingrediencie:

  • 150 g hovädzieho mäsa na sviečkovú

  • 2 a 3/4 mrkvy (234 g)

  • 2 stredne veľké petržleny (120 g)

  • 1/2 bulvového zeleru (25 g)

  • 1/2 kalerábu (135 g)

  • 1/2 stredne veľkej cibule (37 g)

  • 1/2 polievkovej lyžice 33% smotany

  • 1 a 1/2 menšej naberačky vareného kuskusu (75 g)

  • 1 polievková lyžica olivového oleja

  • čierne korenie, soľ, vegeta, bobkový list (ak naň nie ste alergickí)

Postup prípravy: V hrnci na oleji opečte cibuľu.Pridajte na plátky nakrájané mäso a prudko opečte zo všetkých strán. Pridajte čierne korenie, soľ, bobkový list, všetku zeleninu, zalejte vodou a varte. Keď bude mäso mäkké, vyberte ho spolu s bobkovým listom. Zeleninu rozmixujte ponorným mixérom úplne najemno a pridajte smotanu. Dochuťte podľa potreby. Podávajte s kuskusom, prípadne vymeňte sa zemiaky varené v šupke alebo s ryžu.

Večera: Jogurtový šalát s planým mäsom

Ingrediencie:

  • 65 g kuracích pŕs bez kosti

  • 3/4 misky (300 ml objemu) ľadového šalátu (60 g)

  • 1/4 uhorky (75 g)

  • 2 rajčiny (150 g)

  • 1/2 polievkovej lyžičky olivového oleja

  • 1/2 balenia bieleho jogurtu s 3,5% tuku (75 g)

  • 4 polievkové lyžice vareného cíceru (75 g)

  • grilovacie korenie, bylinky, balzamiko (podľa chuti)

Postup prípravy: Mäso nakrájajte na rezance, posypte grilovacím korením a opečte na oleji. Osoľte až nakoniec, aby mäso ostalo šťavnaté. Hotové mäso zmiešajte s nakrájanou zeleninou zaliatou jogurtom a pridajte cícer. Ak sú pre vás uhorky na večer ťažké, vynechajte ich a pridajte viac inej zeleniny, ideálne listovej.

 

Ak ste si nestihli pozrieť Extrémne premeny so Silviou, pozrite si celú epizódu tu alebo zadarmo v našom videoarchíve!

 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?