Nedeľa 19.11. meniny má
°C
Bratislava zmeniť
26. 10. 2017 07:00 | BRATISLAVA/nb

Marián schudol 64 kíl. Pomohli mu aj tieto recepty

Natvrdší oriešok Extrémnych premien je ľahší o 63 kíl. Inšpirujte sa jeho stravou.

Marián Indríšek pred premenou a dnes
Marián Indríšek pred premenou a dnes Foto: TV Markíza

Marián Indríšek v šou Extrémne premeny Slovensko najprv  pôsobil tak trochu vzdorovito. Cvičenie mu veľmi nevoňalo, aj so zdravou stravou si občas nevedel rady. Neustála motivácia zo strany trénera Maroša Molnára a rady dietológa Michala Páleníka však padli na úrodnú pôdu.  Aj keď sám Marián sa nazval "kráľom lenivosti", dokázal nájsť v sebe pevnú vôľu a schudnúť na vytúženú váhu.

"Často som sa radil s dietológom Michalom. Občas som mu volal toľko, že som čakal, že si ma zablokuje," hovorí so smiechom Marián, ktorý si musel zvykať na menšie porcie. Predtým nikdy neriešil, koľko jedla zje alebo koľkokrát denne sa naje. Jedol, keď bol hladný.

Vďaka povinnému režimu v stravovaní sa postupne naučil, čo, ako a koľko má jesť. Uľahčil mu to aj receptár, ktorý preňho Michal na mieru vypracoval. Tu sú recepty, podľa ktorých sa stravoval. Inšpirujte sa nimi. Dobrú chuť!


Domáca muesli tyčinka

Ingrediencie:
  • 100 g quinoa vločiek
  • 10 polených vlašských orechov
  • 10 lieskových orechov
  • 4 čajové lyžičky slnečnicových semien
  • 105 g proteínu v prášku
  • 1 slepačie vajce
  • 1 grécky jogurt (180 g)
  • 2 polievkové lyžice arašidového masla
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 20 g sušených jabĺk
  • 20 g sušených fíg
  • 20 g sušených hrušiek

Postup prípravy:

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Pripravte si plech cca 20 cm, na ktorý dáte papier na pečenie. Zmiešajte quinoa vločky spolu s orieškami, semienkami a kokosovým olejom. Vymiešanú masu natrite na pripravený plech a pečte v rúre približne 6 minút. Po upečení premiestnite zmes na tácku a nechajte vychladnúť. Potom zmiešajte s ostatnými prísadami a miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Vymiešané cesto roztiahnite rovnomerne do pripravenej formy na pečenie a nechajte v rúre približne 14minút, kým nebude povrch upečený dozlatista. Vyberte plech z rúry a nechajte vychladnúť. Nezjedené kúsky skladujte v chladničke 2-3 dni.


Pstruh s prílohou:

Ingrediencie:
  • 170 g atlantického pstruha
  • 2 a pol naberačky skorých zemiakov (150 g)
  • 1/2 citróna
  • 1/4 polievkovej lyžičky živočíšneho masla
  • 1/4 strúčika cesnaku
  • petržlenová vňať, bylinky, koreniny

Postup prípravy

Pripravte si suroviny. Pstruha umyte a osušte. Z každej strany ho osoľte a okoreňte čiernym korením a korením na ryby. Vložte ho do zapekacej sklenenej misy. Zo spodnej časti ho narežte a dnu vložte niekoľko plátkov citróna, petržlenovej vňate, masla a tymiánu. Niekoľko plátkov citróna  položte navrch a pridajte nakrájané plátky cesnaku. Pečte vo vyhriatej trúbe na 160-180 stupňov približne 30 minút. Konzumujte spolu s prílohou.

 

Chcete si pozrieť Mariánovu premenu? Sledujte ju priamo tu alebo všetky odvysielané epizódy Extrémnych premien zadarmo v našom archíve.

 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?