22. 12. 2017 19:00 | LONDÝN/TV Markíza

Hmyz aj avokádo na všetky spôsoby. Pozrite si to najlepšie z gastronómie za rok 2017

Všetko musí byť zdravé, chutné, ale najmä fotogenické.

Gastronomické trendy.
Gastronomické trendy. Foto: TV Markíza

Umelecké diela z čokolády, bláznivé torty a avokádo na všetky spôsoby. Pozrite sa na to najlepšie z gastronómie za rok 2017.

Všetko musí byť zdravé, chutné, ale najmä fotogenické, pretože nadšenci sociálnych sietí si chcú každé jedlo najskôr odfotiť a pochváliť sa ním svetu. Jedna amsterdamská reštaurácia je vďaka instagramu najvyhľadávanejšia v meste. Platí tu pravidlo, že v každom pokrme musí byť avokádo, pretože je trendy.

Známa britská youtuberka zase tvorila tri týždne tortu, spotrebovala na ňu 40 kilogramov polevy a 15 kilogramov čokolády. Šikovní cukrári sú hotoví umelci, čo dokázali aj na prestížnej cukárskej a pekárskej šou v Londýne. Z cukroviniek a najmä z čokolády sa dá zjavne vytvoriť všetko.

Kto nemá šikovné ruky, ešte stále má šancu vytvoriť niečo naozaj pozoruhodné - stačí mať 3D tlačiareň. Belgickí čokolatieri si túto vychytávku obľúbili. Šetrí im čas a otvára úplne nové možnosti.

Trend, ktorý vo svetovej gastronómii úspešne pokračuje už tretí rok, je hmyz na všetky spôsoby. Je výživný, plný bielkovín, pomerne lacný a najmä všestranný. Moderné reštaurácie ho ponúkajú ako predjedlo aj ako hlavný chod - napríklad soté, alebo ako omáčka na špagety.

Na sociálnych sieťach zaujali tento rok aj jednotlivci, ktorí nie sú kuchári, cukrári ani umelci, ale aj tak tvoria pozoruhodné diela z jedlých surovín. Ukrajinec Pavlo vytvára portréty z kôpru. Najviac zaujala podobizeň Donalda Trumpa.

Pozrite si video:

 


Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?