2017-03-28 22:11:10
1/2 hrnčeka chia semienok 1/2 hrnčeka slnečnicových semienok 1/2 hrnčeka sezamových semienok 1/2 mandľovej múky cesnak 2 PL posekaných čerstvých byliniek (šalvia) štipka soli
2017-03-28 22:05:33

Pšenovo-banánový chlebík s vlašskými orechmi

240 g celozrnnej múky 100 g hnedého alebo brezového cukru (tzv. xylitol) malá lyžička sódy bikarbóny škorica chai tea korenie 75 g vlašských orechov alebo mandlí 2 banány vajíčko 60 ml kokosového tuku 60 ml jogurtu 150 g uvareného pšena
2017-03-28 21:56:28

Domáca müsli tyčinka

200 g kokosu SIRUP 190 g trstinového cukru 180 g vody (obe ingrediencie môžeme nahradiť 380 g medu) lyžička vanilky štipka soli TYČINKY 125 g pufovaného amarantu 125 g jemných vločiek 100 g slnečnicových semienok
2017-03-28 18:41:32

Čím nahradiť soľ v kuchyni?

Odpoveď na túto otázku dal v Teleráne šéfkuchár Martin Petrík.
2017-03-27 12:08:49

V Teleráne sme mali hody zo strukovín

V rámci projektu Hýb sa ich pripravila výživová poradkyňa a jeho ambasádorka Mirka Luberdová.
2017-03-17 11:27:44

Pečená tekvica s quinoa a bylinami

tekvica (hokkaido alebo maslová) 3/4 šálky bieleho jogurtu 2 lyžičky mletej rímskej 3 rasce 2 lyžičky mletého koriandru 1 lyžička kurkumy 1/2 lyžičky horčice 1 chilli 1/2 lyžičky kardamónu 1/4 lyžičky soli 1 šálka quinoa 1 hrnček vody 1 lyžička limetkovej šťavy 1 lyžička medu 1/4 šálky čerstvého koriandru
2017-03-24 22:24:13

Sépiové špagety s medvedím cesnakom

400 g sépiové špagety 50 ml olivový olej soľ farebné korenie medvedí cesnak (podľa potreby ) 200 g cherry paradajky 200 ml smotana 15% 400 g z filety zubáča zeleninový vývar
2017-03-24 22:16:51

Palacinky s červenou repou, ricottou a medvedím cesnakom

500 g kuracie krídelka soľ farebné korenie 1 čl medu PALACINKY 3 - 4 ks červenej repy 550 ml mlieka 120 g hladkej múky 2 vajíčka soľ maslo PLNKA 400 g ricotta medvedí cesnak soľ biele korenie 20 ml olivový olej (podľa potreby) 150 g rukoly dulový balzam (podľa potreby)
2017-03-24 22:11:19

Krém z medvedieho cesnaku a pečenou baby zeleninou

150 g medvedieho cesnaku 3 ks šalotka 30 ml olivový olej 250ml smotana 30% soľ 50 g masla biele korenie mladá zelenina (baby mrkva, baby cuketa) hydinový vývar (podľa potreby) hladká múka (na zápražku nemusí byť )
2017-03-24 14:51:49

Čo všetko vyčarujeme z mascarpone?

V Teleráne z neho čarovala blogerka Katka Kaššová.
2017-03-23 15:22:47

Pozrite sa, ako vyrobiť telo ale aj dušu piva

Slovensko sa pýši unikátnou sladovňou, akých je v Európe len málo.
2017-03-22 19:41:35

Medvedí cesnak – poklad z prírody

Čaroval z neho šéfkuchár Peter Rupčík.
2017-03-21 17:47:40

Jaro je nezvyčajný šéf, maká zarovno s ostatnými

Z krčmy spravil pekáreň a dal robotu viacerým ľuďom z okolia.
2017-03-20 19:55:28

Raňajky na prvom mieste

Pár zdravých receptov pripravila v Teleráne ambasadorka projektu Hýb sa Mirka Luberdová.
2017-03-20 01:44:25

Poznáte jednotlivé múky?

Šéfkuchár Vlado Morochovič vysvetlil ich používanie pre jednotlivé jedlá.
Už ste čítali?