Streda 24.01. meniny má
°C
Bratislava zmeniť
Poď variť
2016-08-20 14:31:16

Abeceda grilovania podľa šéfkuchára Dudáša

Poradí vám k akému mäsu máte piť biele alebo červené víno a či sa oplatí grilovať zeleninu.

Abeceda grilovania podľa šéfkuchára Dudáša
Info Zuzana Gálisová, foto: Crowne Plaza Bratislava

Toto leto bolo na grilovanie ako stvorené. Samozrejme, ešte nekončí a tak si určite nejakú rodinnú grilovaciu párty doma ešte urobíte.

Šéfkuchár bratislavského hotela, ktorý je oproti Prezidentskému palácu, Peter Dudáš v rozhovore nám prezradil základnú abecedu grilovania.

Od byliniek, cez mäso až po základné rady ako grilovať. Tvrdí, že citrusové plody nie sú dobré na grilovanie, pretože obsahujú veľa vody. Ale sú ideálne na prípravu marinád na mäso.

Neodporúča grilovať akékoľvek špizy, ale zelenina môže byť akákoľvek. Netreba však podľa neho zabúdať na to, že tvrdá - mrkva, zemiaky, petržlen, je najideálnejšia.

V rozhovore si samozrejme pozrite jeho tajnú bylinku, ktorá nesmie chýbať v žiadnom jeho jedle. A budete prekvapení, ktorá to je. Dopestujete ju aj na balkóne alebo kuchynskej linke.

Už ste čítali?