29. 05. 2018 16:01 | NYON/TASR

Ramosovi sa prepiekli kontroverzné zákroky z finále, UEFA ich riešiť nebude

Najväčšie vášne vzbudila kolízia s Mohamedom Salahom.

Hráč Realu Sergio Ramos (vpravo) a hráč Liverpoolu Mohamed Salah po kolízii vo finále Ligy majstrov.
Hráč Realu Sergio Ramos (vpravo) a hráč Liverpoolu Mohamed Salah po kolízii vo finále Ligy majstrov. Foto: TASR/AP/Darko Vojinovic

Európska futbalová únia (UEFA) v utorok potvrdila, že nepodnikne žiadne disciplinárne kroky voči kapitánovi Realu Madrid Sergiovi Ramosovi za jeho zákrok na brankára FC Liverpool Lorisa Kariusa. Ramos v sobotňajšom finále Ligy majstrov v Kyjeve, ktoré obhajca vyhral 3:1, trafil v súboji pravým lakťom do hlavy Kariusa.

K súboju mimo dosahu lopty prišlo začiatkom druhého polčasu za stavu 0:0. Podľa agentúry AP televízne zábery tiež ukázali, že Ramosa smerom na Kariusa postrčil stopér "The Reds" Virgil van Dijk.

"V tomto prípade sa nedá uplatniť pravidlo, čo umožňuje otvoriť disciplinárne konanie za incident, ktorý rozhodcovia zápasu nevideli," potvrdila UEFA. Tá neevidovala žiadne ďalšie protesty.

Ešte viac ako tento incident však vzbudil vášne Ramosov zákrok v prvom polčase na útočníka anglického klubu Mohameda Salaha. Ramos egyptského reprezentanta pridržal rukou a po následnom páde mu váhou tela spôsobil zranenie ramena. Salah po zákroku nedohral zápas.

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z Futbal

Už ste čítali?