Štítky

Zobrazujem články pre štítok bryndza
17. jún 2019, 19:20

Naša bryndza nemusí byť vôbec „slovenská“. Ako je to možné?

Potravinári sú nútení kupovať mlieko mimo Slovenka pre nízky stav oviec.
29. apríl 2019, 16:24

Hygienici našli v bryndzi nebezpečnú listériu, firma ju sťahuje z trhu

V apríli ide už o druhý prípad potvrdenej listérie v bryndzi od toho istého výrobcu.
21. apríl 2019, 07:00

Začína sa sezóna jarnej bryndze, odborníci v nej vidia viacero pozitív

Kým záujem ľudí o mliečne výrobky, vrátane tých salašníckych, stúpa, nepriamo úmerne klesá ochota pracovať v živočíšnej výrobe.
25. máj 2017, 06:00

Vedeli ste, že bryndzu nevyrábajú iba zo slovenských surovín?

Nič to však nemení na jej kvalite, výrobca musí dodržiavať presný recept.
09. máj 2017, 13:35

Je májová bryndza najlepším probiotikom? Lekár má na to jasný názor

Naše biele zlato zdravou potravinou nerobia len baktérie mliečneho kysnutia, ale aj samotné ovčie mlieko.
24. apríl 2017, 15:04

Vedci analyzujú bryndzu: Prečo ju nazývajú bielym zlatom?

Odborníci z STU dlhodobo skúmajú, ktoré baktérie mliečneho kysnutia by proces kysnutia urýchlili a efektívnejšie ničili nežiaduce mikroorganizmy.
Už ste čítali?