Správy z vášho kraja:
11. 01. 2019 15:55 , článok bol aktualizovaný 11. 01. 2019 17:00 | ISTANBUL/kc

Muž, ktorého k celebritám pustia s nožom v ruke. Turek Salt Bae sa stal kráľom stejkov

Jeho sieť reštaurácií je magnetom na celebrity.

Lionel Messi a Paul Pogba v reštaurácii Nusreta Gökceho.
Lionel Messi a Paul Pogba v reštaurácii Nusreta Gökceho. Foto: instagram/nusr_et

Pred rokom 2017 bol prakticky neznámy, teraz je svetovou celebritou a multimilionárom. Tureckého šéfkuchára Nusreta Gökçeho (36), známeho pod prezývkou Salt Bae, preslávilo video na instagrame, v ktorom predvádza porcovanie stejku zakončené charakteristickým posolením z pokrčenej ruky.

Navštíviť stejkhaus, v ktorom vám pripraví porciu samotný Salt Bae, je obrovský zážitok.  Príležitosť nechať si pripraviť porciu kvalitného mäsa jedným z najznámejších šéfkuchárov a zároveň vlastníka slávnej siete Nusr-Et si nenechali ujsť ani viaceré hviezdy športu či Hollywoodu. Salt Bae sa vyznačuje originálnym štýlom servírovania. K mäsu sa správa ako ku svojej milenke.

Slávny Turek servíroval stejky pre športovcov Lionela Messiho, Paul Pogbu, Davida Beckhama, Diega Maradonu či Rogera Federera. Na jedle si v jeho reštauráciách pochutnali aj herci Leonardo di Caprio, Bruce Willis či Antonio Banderas.

Martin Škrtel ešte v roku 2016 navštívil prvú reštauráciu Salta Bae v Istanbule.

Nedávno sa v dubajskej reštaurácií siete Nusr-et objavil aj slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák.

Gökce bol hostiteľom venezuelského prezidenta Nicolasa Madura či korunného princa emirátu Abu Zabí Muhammada bin Zajída.

 

Sieť reštaurácií sa jednoducho stala magnetom na celebrity. O popularite tureckého šéfkuchára svedčí aj fakt, že jeho instagram sleduje už vyše 19 miliónov ľudí.

Hodnota siete reštaurácií Nusr-Et sa odhaduje na 1,5 miliardy amerických dolárov. Má celkovo 14 pobočiek na troch kontinentoch: 9 v Turecku, po jednej v Dubaji, Dauhe, Abú Zabí, Miami, New Yorku. Čoskoro pribudnú ďalšie reštaurácie v Londýne, Berlíne a v Rijáde.

Chlapec z chudobnej rodiny zamestnáva tisíc ľudí

Nusret Gökçe sa narodil v chudobnej baníckej rodine. Nemohol si dovoliť študovať a ako 14-ročný začal pracovať v istanbulskom mäsiarstve. Gokce tvrdí, že za svoj úspech vďačí tvrdej drine. Pracoval trinásť hodín denne a svoje kuchárske aj mäsiarske schopnosti si neskôr zdokonalil v Argentíne a USA. Pracoval tam za minimálnu mzdu v rôznych reštauráciách a dokonca aj na bitúnku.

Salt Bae svoje skúsenosti zúročil v roku 2010 po návrate do Turecka, keď v Istanbule, ako 27-ročný, otvoril prvú vlastnú reštauráciu. Bolo v nej iba 8 stolov a 10 zamestnancov. Steakhousu sa darilo a v roku 2014 pribudla druhá reštaurácia v Dubaji. V súčasnosti už má Gökce 14 reštaurácií a zamestnáva takmer tisíc ľudí vrátane svojich štyroch bratov.

Nusret nevie po anglicky, no ako sám tvrdí, s ľuďmi sa dohovorí pomocou mäsa. Potrpí si na špičkovú kvalitu. Z piatich ton mäsa si vyberie iba sto kilogramov toho najlepšieho. 

Kráľ stejkov Salt Bae.
Kráľ stejkov Salt Bae.
 

Salt Bae sa v októbri 2018 dostal aj do pozornosti českých a slovenských médií, keď sa pri nepodarenom triku s ohňom v jeho reštaurácii zranilo niekoľko ľudí vrátane známej youtuberky Týnuš Třešničkovej.

Komentáre ( 0)