06. 04. 2017 17:40 | Reflex

Boli sme sa pozrieť v závode, v ktorom vyrábajú slovenské mäso bez zbytočných éčiek a vody

Výrobcovia sú o škodlivosti dusitanov v mäse presvedčení. Tvrdia, že robiť sa to dá aj bez nich.

Reportérka Lenka Perželová a
Reportérka Lenka Perželová a Foto: Reflex

Dobytok na farmách po celom Slovensku chovajú už roky. Dlhší čas však končilo takéto mäso len na pultoch v zahraničí. Skupina poľnohospodárov si po čase začala klásť otázku, prečo by sa slovenské mäso nemalo jesť u nás.

Receptúrou ich inšpirovali staré mamy, ktoré dokázali spracovať výrobky len s použitím kuchynskej soli, bez éčiek a najmä rýchlosoli - dusitanu. A práve kvôli týmto látkam sme navštívili mäsozávod osobne.

 


VIAC Z Domáce