26. 04. 2021 14:15 | BRATISLAVA/mal

Prvý obed či káva po niekoľkých mesiacoch na terasách. Takto to vyzeralo v uliciach Bratislavy

Najväčšiemu záujmu čelili prevádzky na nábreží Dunaja.

Otvorená terasa reštaurácie.
Otvorená terasa reštaurácie. Foto: TVNOVINY.sk
Dezinfekcia po zákazníkoch.
Otvorená terasa.
Prázdna terasa v centre mesta.

Reštaurácie a kaviarne môžu mať po viac ako devätnástich týždňoch otvorené svoje terasy. Zákazníci si takéto posedenie mohli vychutnať naposledy v decembri. O tom, ako to v uliciach Bratislavy vyzeralo, sme sa boli presvedčiť sami.

Už na prvý pohľad bolo vidieť, že bratislavské Staré mesto pôsobí ľudnatejšie. K rušnejším uliciam prispelo aj teplé jarné počasie, ktoré pondelkové poludnie viac spríjemnilo. Priestranstvo centra opäť zaplnili stoly, stoličky a slnečníky. Nie všetky terasy však boli plné.

„Zatiaľ je to také pohodové. Ľudia chodia pomenej, ale verím, že v priebehu dňa sa to zlepší,“ odpovedala nám čašníčka kaviarne v centre mesta. Podobne to bolo aj v iných kaviarňach či baroch. Ich terasy boli obsadené len minimálne.

(text pokračuje pod fotkami)

Prázdna terasa v centre mesta.
Prázdna terasa v centre mesta. Foto: TVNOVINY.sk
 

Plná prevádzka na nábreží Dunaja.
Plná prevádzka na nábreží Dunaja. Foto: TVNOVINY.sk
 

Viac zákazníkov sme videli v reštauráciách, najmä v tých, ktoré ponúkajú denné menu. Najväčšiemu záujmu ľudí čelili prevádzky na nábreží Dunaja. „Poď, ideme pozrieť vedľa. Tu majú plno a museli by sme čakať,“ povedal jeden z návštevníkov po rozhovore s čašníčkou.

Opatrenia v prevádzkach

Konzumácia jedál a nápojov je povolená iba v exteriérovej časti prevádzky, a to len posediačky. Zakázaný je samoobslužný výdaj (napríklad nakladanie šalátov), jedlá aj nápoje môže podávať iba personál. Rozostupy medzi stolmi musia byť minimálne dva metre. Po každom zákazníkovi je potrebné vydezinfikovať stôl, stoličky a jedálny lístok. Viac o opatreniach si môžete prečítať TU.

Ďalšie fotky nájdete v galérii.

 


VIAC Z Domáce