+5054pozitívnych Celkovo
673015
+13582testovaných Celkovo
4563162
+1751pozitívnych
AG
Celkovo
486752
+67úmrtí Celkovo
14341
+6hospitalizovaní Celkovo
3 219
+2420zaočkovaných
Celkovo
0netrebavyplnat
+1490zaočkovaných
1. dávkou
Celkovo
2631895
+930plne zaočkovaných Celkovo
2468598
Aktualizácia:
29.11.2021 , 10.31
Aktualizácia: 29.11.2021 , 10.31 štatistiky vo svete viac informácií
21. 08. 2020 12:49 , článok bol aktualizovaný 21. 08. 2020 13:59 | TRNAVA/tvnoviny.sk

COVID-19 potvrdili aj v dvoch slovenských McDonaldoch

Spoločnosť potvrdila nákazu u troch zamestancov.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: Shutterstock.com/Vytautas Kielaitis

Na Slovensku sme vo štvrtok zaznamenali rekordných 123 nových prípadov, ide teda o najvyšší denný nárast pacientov na COVID-19 od začiatku epidémie.

Najviac ich pribudlo v okresoch Bratislava (34) a Trnava (17). Regionálny úrad verejného zdravotníctva tvrdí, že ide vo veľkej miere o importované prípady zo zahraničia.

V Trnave však pribudli aj dva prípady, ktoré sa podľa informácií TV Markíza vyskytli v oboch prevádzkach McDonaldu, ktoré sa v meste nachádzajú.

„Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti úzke kontakty potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 a importy zo zahraničia. Časť týchto kontaktov pracovala v dvoch miestnych prevádzkach, ktoré sú dnes z dôvodu vykonávania dezinfekcie priestorov zavreté," uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková.

Spoločnosť McDonald´s potvrdila, že COVID-19 bol preukázaný u troch zamestnancov v dvoch trnavských reštauráciách. Všetci ostatní zamestnanci, ktorí mohli byť s nakazenými v kontakte sú v karanténe a budú v krátkom čase testovaní.

"Hoci bol prenos infekcie zaznamenaný mimo našich prevádzok, prijali sme viaceré opatrenia na odvrátenie rizika prenosu na ďalšie osoby. Preto počas uzatvorenia reštaurácií prebehne nielen štandardná, ale tiež komplexná dezinfekcia všetkých priestorov. O znovuotvorení reštaurácií bude rozhodnuté na základe dohody s regionálnymi hygienikmi," uviedla hovorkyňa reťazca Lucia Poláčeková.

Zároveň ubezpečujú ľudí, že všetci zamestnanci používajú rúška, rukavice, dezinfekčné prostriedky a priestory reštaurácií sú pravidelne dezinfikované. Pri odovzdávaní jedla kuriérom doručovacej službe majú zavedené dištančné pravidlo a kuriér preberá jedlo až vo chvíli, keď je zamestnanec reštaurácie v dostatočnej vzdialenosti.