29. 09. 2016 17:33 | BRATISLAVA/Reflex

Nie je soľ ako soľ. Posvietili sme si na to, čo máte v soľničkách

Ak ste doteraz žili v presvedčení, že morská či himalájska je tá najvhodnejšia pre zdravie, zrejme budete nemilo prekvapení.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: Reflex

Výrobcovia nám masírujú mozgy a my kupujeme. Výrokom, ktorý uzatvára hádam každú našu analýzu potravín, sa skončí, bohužiaľ, aj tá nasledujúca.

Tentokrát sme si posvietili na to, čo máme v soľničkách. Ak ste doteraz žili v presvedčení, že morská či himalájska soľ je tá najvhodnejšia pre vaše zdravie, zrejme budete nemilo prekvapení.

 

Na Slovensku je starodávnym zvykom vítať hostí chlebom a soľou. Keby vás ním vítala pani Beáta, pre množstvo soli by ste chlieb ani nevideli. Keď sa pri solení pošmykne ruka kuchárovi, hovorí sa, že je zaľúbený. V prípade štedrosti pani Beáty však odborníci dvíhajú varovný prst. Prehnané dochucovanie môže mať fatálne následky.

 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy