27. 10. 2018 07:00 | BRATISLAVA/Reflex

Pozreli sme sa na stravovanie v školských jedálňach. Čo by deti mali jesť a piť?

Zisťovali sme aj to, prečo škôlkári nemôžu vyprážané jedlo.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: Reflex

Nedostatok neochutenej vody, čerstvej zeleniny a rýb, ale zato cukru viac, ako by si želala. Takto nám školské stravovanie opísala 12-ročná Ema, ktorá bola odmalička vedená k zdravým stravovacím návykom.

Pozreli sme sa bližšie na to, čo vlastne naše deti na základných školách jedia, oslovili odborníkov a nahliadli do jedální, kde sa snažia o kvalitnejšiu stravu za bežný tabuľkový rozpočet. 

 

Nie všetky jedálne ZŠ sú rovnaké. Existujú aj také, ktoré dokazujú, že keď sa chce, dá sa to robiť inak. Pre stupavského šéfkuchára je hlavným cieľom kvalitný a pestrý jedálny lístok. Mnohé deti sa práve vďaka nemu naučili jesť zeleninu, ktorú predtým odmietali.

 


VIAC Z My ženy