23. 08. 2020 07:00 | BRATISLAVA/tvnoviny.sk

Minestrone - chutná letná polievka, ktorá nasýti

Jej príprava vám pritom zaberie iba niekoľko minút.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: shutterstoc.com/Nata Bene

Celosvetovo známu taliansku polievka minestrone môžete pripraviť na niekoľko spôsobov. V lete je nesmierne dôležité čerpať jej ingrediencie hlavne zo záhrady. Jeden svieži letný recept na minestrone zverejnil aj portál dama.cz.

Je plná vitamínov, vizuálne pestrá a hlavne chutná. Vďaka jej hustej konzistencií zasýti, a tak je ideálna aj ako samotný chod na večeru.

Minestrone polievka

Budete potrebovať: 2 lyžice olivového oleja, 100g pancetty (môžete použiť aj slaninu), 3 strúčiky cesnaku, ½ póru, 2 malé mrkvy, 1 malý petržlen, 1 malá cibuľa, 3 veľké rajčiny, ½ veľkej cukety, 3 väčšie zemiaky, 3 bobkové listy, bylinky (šalvia a tymian), 2 hrste hrášku, 2 listy kapusty, soľ, vodu alebo vývar, 2 hrste zelenej šošovice, 2 hrste malých kolienok a parmezán na servírovanie

Prečítajte si aj: TOP 10 rád, aby sa vám vydarila mäsová polievka

Postup: Koreňovú zeleninu, cesnak, pór, rajčiny, cuketu a zemiaky si nakrájajte a hrášok vylúpajte. Na olivovom oleji musíte ošmahnúť slaninu a následne postupne pridávajte nakrájanú zeleninu. Zviažte si šalviu a tymian a pridajte do základu. Všetko zalejte vývarom (vodou), pridajte bobkový list, šošovicu a nechajte povariť.

Po trištvrte hodine do polievky pridajte malé kolienka a varte ich, pokiaľ nebudú al dente. V prípade že nemáte radi ak v polievke cestoviny zmäknú, prípadne sa rozvaria, môžete ich uvariť zvlášť vo vode a do polievky iba pridať. Polievku už podľa chuti ochuťte, pridajte soľ, petržlenovú vňať a korenie. vytiahnite zväzok byliniek a polievku môžete podávať s parmezánom a hriankami.


VIAC Z My ženy