08. 11. 2020 07:00 | BRATISLAVA/Reflex

Je biely cukor naozaj jed? Pozreli sme sa naň bližšie v cukrovare i laboratóriu

Odborník nám tiež povedal, či je lepšie sladiť medom alebo cukrom.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: shutterstoc.com/ Rostislav_Sedlacek

Cukor je smrrrť - legendárna hláška humoristickej dvojice Cuky a Luky už predtým kolovala medzi ľuďmi ako jasný fakt.

Biela smrť, biely jed či chemické sladidlo - o cukre sa šíri naozaj kadečo. Pritom kávu, čaj alebo koláč si bez neho mnohí nevieme ani len predstaviť.

Pozreli sme sa mu preto na zúbky nielen v cukrovare, ale aj v laboratóriu. Odborník sa problematike cukru venuje celé roky. V jednom z výskumov si posvietil aj na to, či je lepšie sladiť medom alebo cukrom. Výsledky vás možno prekvapia.

Viac si pozrite v reportáži Lucie Lukušovej pre magazín Reflex.

 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy