01. 09. 2018 09:54 |

Koláč šéfkuchára

Koláč šéfkuchára.
Koláč šéfkuchára.

Suroviny

8 vajíčok
40 g repkového oleja
210 g trstinového cukru
200 g ryžovej vanilkovej bielej čokolády
120 g ghee
200 g mandľovej múky
50 g sušených brusníc
1/2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 PL karobu štipka soli

Krok 1

Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka. Bielka spolu so štipkou soli vyšľaháme metličkovým mixérom na tuhý sneh. V kastróliku na slabom stupni rozpustíme čokoládu, ghee a repkový olej.

Krok 2

Do rozpustenej zmesi pridáme karob a premiešame. Žĺtka a trstinový cukor vyšľaháme metličkovým mixérom na penu. Pridáme rozpustenú čokoládu a mandľovú múku.

Krok 3

Dosypeme brusnice a metličkovým mixérom premixujeme. Postupne zľahka primiešame sneh a prášok do pečiva.

Krok 4

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a zacvakneme ho tak, že vytŕčať bude von, nie po bokoch. Boky formy vymastíme repkovým olejom a jemne vysypeme trstinovým cukrom.

Krok 5

Zmes vylejeme do pripravenej formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180° na hornej mriežke 50 minút na programe horný a dolný ohrev.

Krok 6

Upečenú tortu potrieme domácim višňovým džemom a posypeme postrúhanou čokoládou.

Krok 7

POZOR! Krájame až vychladnuté.

 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z Recepty