13. 07. 2018 23:00 |

Kari polievka z červenej šošovice

200 g červenej šošovice 2 kocky bio zeleninového bujónu 1 l vody 1 zemiak alebo topinambur 1 cibuľa 1 veľký strúčik cesnaku 1 cm čerstvého zázvoru štipka muškátového orieška rímsky kmín (voliteľné pokiaľ nemáte radi silnejšiu kmínovú chuť) čili (pokiaľ nepripravujeme aj pre deti) 1 lyžička curry čerstvá pažítka konopné semienka ghee maslo

1531515725.jpg
1531515725.jpg
Krok 1
Na zahustenie a výraznejšie dosýtenie môžete pripraviť beluga šošovicu. Pri tej nezabúdať na namočenie vopred, aspoň na 8 hodín.

Krok 2
Následne variť spolu s bobkovým listom v jemne osolenej vode.

Krok 3
V hrnci zohrejeme ghee maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu, tenké plátky zázvoru a cesnaku.

Krok 4
Zemiak alebo topinamburu očistíme, nakrájame na malé kúsky a tiež pridáme do orestovanej zmesi. Zmes dochutíme čili, kurkumou, rímskou rascou curry.

Krok 5
Červenú šošovicu dôkladne prepláchneme v sitku a pridáme scedenú do zmesi.

Krok 6
Chvíľku porestujeme a zalejeme 1 l horúcej vody. Zhruba po 15 minútach by mala byť šošovica hotová. Polievku rozmixujeme.

Krok 7
Polievka chutí dobre posypaná konopnými semienkami, čerstvou pažítkou a beluga šošovicou.

 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z Recepty