07. 01. 2019 11:03 |

Šalát z hlivy ustricovitej s tofunézou

Šalát z hlivy ustricovitej.
Šalát z hlivy ustricovitej.
Suroviny

400 g hlivy ustricovitej
400 g mrkvy
100 g mletých orechov
1 ks hlávkový šalát
1 cibuľa
1 vajce
2 PL nasekaného petržlenu
4 PL kyslej smotany
1 ČL mletého rozmarínu
1 dcl rastlinného oleja
2 ks cesnak soľ čierne mleté korenie

Majonéza z Tofu

2 ČL horčice
2 dcl rastlinného oleja
1 citróna
1 PL sušeného kôpru, (majoránky, oregána)
200 g bieleho tofu
1 lyžičky soli
voda podľa potreby
mleté čierne korenie

Krok 1

Na oleji opečieme na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme kolieska mrkvy a na prúžky pokrájanú hlivu ustricovitú.

Krok 2
Posolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a za občasného miešania dusíme 20 min, potom opäť podlejeme a dusíme asi približne rovnaký čas.

Krok 3
Na záver pridáme kyslú smotanu a posypeme nasekaným petržlenom.

Krok 4
Hlávkový šalát rozoberieme umyjeme, rozložíme na tanier a na vrch uložíme udusenú hlivu.

Krok 5
MAJONÉZA Z TOFU: Olej a horčicu rozmixujeme a postupne pridávame po malých dávkach rozrobené tofu.

Krok 6
Ak je zmes veľmi hustá pridáme trochu vody, aby sa konzistencia podobala bežnej majonéze.

Krok 7
Nakoniec pridáme čierne korenie, soľ, kôpor, (majoránka, oregáno) a šťavu z citróna.

Krok 8
Do hotovej tofunézy môžeme napr. pridať nakrájanú cibuľu, cesnak i kyslú uhorku.

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z Recepty