Poď variť
2015-02-18 09:50:47

Čokoládová Panna cotta

400 g smotany 100 g horkej čokolády 1/3 šálky cukru 1/2 ČL vanilkového extraktu 2 PL želatíny 1/4 šálky vody 200 g jahôd

Čokoládová Panna cotta
Info redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com

Príprava: 60 minút


Krok 1
Želatínu necháme napučať vo vode (cca 5 minút).

Krok 2
Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu, šľahačku a cukor a miešame kým nám nezvnikne krásna krémová hmota.

Krok 3
Pred tým ako hmota začne vrieť pridáme želatínu. Odstavíme zo šporáka a za stáleho miešania varíme 1 - 2 minútky.

Krok 4
Malé formičky vytrieme maslom a zmes do nich rovnomerne rozdelíme.

Krok 5
Necháme v chlade stuhnúť minimálne 4-6 hodín, najlepšie cez noc.

Krok 6
Podávame vo formičkách ozdobené čerstvými jahodami.

Už ste čítali?