Poď variť
2015-07-02 21:42:53

Kotleta Duroc s polentou a paprikovou omáčkou

4 ks bravčových kotliet z prasiatka Duroc 100 g polenty 50 g Parmezánu 3 dcl mlieka 4 farebné papriky bazalka soľ korenie cukor olivový olej cesnak červené balsamico

Kotleta Duroc s polentou a paprikovou omáčkou
Info Tím kuchárov reštaurácie Ako doma, foto: Marek Neumahr

Príprava: 40 minút


Krok 1
Polentu uvaríme v mlieku na tuhšiu kašu, pridáme parmezán a vylejeme na vymastený plech.

Krok 2
Po vychladnutí si polentu nakrájame na väčšie štvorce a na panvici opečieme do zlatista z oboch strán,

Krok 3
Papriky si upečieme v rúre pri teplote 250 stupňov, kým sa jemne nespália.

Krok 4
Papriky zbavíme spálenej šupky, na masle si orestujeme cesnak s bazalkou, pridáme lyžičku cukru a papriky osolíme a podlejeme cca 10 cl vody alebo vývaru.

Krok 5
Po prevarení rozmixujeme na hladkú omáčku, ktorú na záver dochutíme balsamicom.

Krok 6
Kotlety si nasolíme, okoreníme a na grilovacej panvici alebo grile ugrilujeme 2 minúty z oboch strán.

Krok 7
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a dopečieme cca 5 minút.

Už ste čítali?