Poď variť
2016-04-21 20:00:33

Kurací perkelt s prílohovými haluškami

Kuracie stehná (prsia) 800 g Cibuľa 80 g Olej 40 g Mletá sladká paprika 32 g Smotana na šľahanie 200 g Kyslá smotana 80 g Soľ Mleté čierne korenie Polohrubá múka 120 g Vajce 20 g

Kurací perkelt s prílohovými haluškami
Info varenýpečený, foto Marek Neuhmar
Krok 1
Kuracie stehná vykostíme, zbavíme kože, nakrájame na rovnaké časti.

Krok 2
Očistenú cibuľu nakrájame na jemno, speníme na oleji do sklovita, pridáme mäso a spolu dobre orestujeme, pridáme mletú červenú papriku a podlejeme vodou.

Krok 3
Po prevarení za stáleho miešania prilejeme šľahačkovú smotanu zmiešanú s múkou (na zahustenie)

Krok 4
Do preosiatej múky vyklopíme vajíčka, osolíme a s postupným pridávaním múky vypracujeme haluškové cesto.

Krok 5
Po vypracovaní hádžeme do vriacej osolenej vody s prídavkom oleja (aby sa nám nezlepili), po uvarení prepláchneme studenou vodou a podávame.

Už ste čítali?