Poď variť
2018-02-15 22:59:54

Polievka z bielej fazule s cesnakom a petržlenom

125 ml extra panenského olivového oleja 4 400 ml konzervy bielej fazule soľ čerstvo namleté čierne korenie 250 ml zeleninového vývaru 4 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku 2 pl nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate chlieb

Polievka z bielej fazule s cesnakom a petržlenom
Info Teleráno, zg

Príprava: 75 minút


Krok 1
V panvici rozpálime olej a nadrobno nakrájaný cesnak v ňom opražíme do zlata.

Krok 2
Pridáme fazuľu z konzervy, štipku soli a čierneho korenia a na jemnom plameni dusíme 5-6 minút.

Krok 3
Z hrnca odoberieme zhruba jednu naberačku (120 ml) fazule a ponorným mixérom ju rozmixujeme na jemno. Následne ju vrátime do hrnca a podlejeme vývarom a dusíme 5-6 minút.

Krok 4
Dosolíme, dokoreníme, primiešame petržlenovú vňať a odstavíme z plameňa.


 
Už ste čítali?