20. 06. 2021 19:00 | LIPTOV/TV Markíza

Po skalickom trdelníku či tokajskom víne majú ochrannú značku aj liptovské droby

So zatiaľ málo známou pochúťkou majú teraz Liptáci veľké plány.

Liptovské droby.
Liptovské droby. Foto: TV Markíza

Už ich máme jedenásť!

Po skalickom trdelníku, či tokajskom víne pribudli do skupiny tradičných výrobkov s chráneným zemepisným označením pôvodu aj liptovské droby.

So zatiaľ málo známou pochúťkou majú teraz Liptáci veľké plány.

Vyzerajú ako bratia jaternice, no nie sú to jaternice. Keby ste ich tak nazvali, Liptáci by sa zrejme aj urazili. Reč je o tradičnej zemiakovej špecialite - liptovské droby.

Základom receptu sú zemiaky, alebo ako sa im hovorí na Liptove - švábka. Do drobov ešte ide cibuľu, cesnak, škvarky, majorán, korenie a soľ.

Pozrite si reportáž Mária Kermieta

 

Komentáre ( 0)